In memoriam Ernst Hölscher

09-10-2021

Afgelopen week werd de Historische Werkgroep De Borcht opgeschrikt door het, voor ons plotselinge, overlijden van ons lid Ernst Hölscher.

Ernst, een rasoptimist die positief in het leven stond en naar mogelijkheden zocht. Waarschijnlijk was hij ernstiger ziek dan dat hij liet merken. Het begrip klagen kende hij niet.

Lange tijd was hij actief lid van De Borcht. Hij was een man met veel kwaliteiten met een brede belangstelling die hij ook nog graag uitbreidde. Zijn bijdragen werden gewaardeerd omdat ze doordacht waren en reëel. Het herstel van het zogenaamde Gereformeerde Kerkhof was een van de zaken waarbij zijn kennis in praktijk werd gebracht. Bij het streven naar het behoud van de voormalige kleuterschool “De Engelbewaarder” was zijn vasthoudendheid van grote invloed. Een meer dan geslaagde exercitie.

Aan de keukentafel op de Molenberg werd gesproken over de functie en de invulling van de vitrines. Geboren in Den Haag maar opgegroeid in Amsterdam wist hij tijdens een excursie zijn Amsterdam op kundige wijze voor het voetlicht te brengen.

Een veelzijdig en wijs man is niet meer. Zijn levenshouding zal ons tot voorbeeld zijn en zijn familie tot troost.