Boekpresentatie 5 juli 2023

29-06-2023

Sprokkeling 53: 

Wethouder Mevrouw Machteld Beukema zal het eerste exemplaar aanbieden aan de samenstellers van het boek. 

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 5 juli in MFC de Engelbewaarder, Tiendvrij 18, Baarlo. De aanvang is om 19.30 uur en de avond is vrij toegankelijk.

 De nieuwste Sprokkeling gaat over de periode waarin het kasteel d’Erp niet langer door de familie d’Erp werd bewoond, maar zij nog wel het eigendom van het kasteel hadden.De eigenaar, Maximilien d'Erp, was diplomaat en woonde in die tijd, afwisselend in Rome en ook op kasteel Marqueyssac bij Vézac in de Dordogne.. Het kasteel van zijn echtgenote.
Via brieven gaf hij instructies aan zijn Baarlose rentmeester, Mathieu Janssen, over de zaken die het bezit, onderhoud en verhuur van het Baarlose eigendom betrof.
Deze brieven, zo’n veertig in getal, kwamen in het bezit van de HWG de Borcht via een gift van de familie Janssen, de nazaten van Mathieu. De brieven zijn geschreven in het Frans en zijn voor deze uitgave allen vertaald. De vertalingen zijn ook in het boek opgenomen.
Tijdens de boekpresentatie komen de volgende zaken aan de orde: Wie zijn de schrijvers en hoofdrolspelers van en in deze brieven? Hoe zag Baarlo er in die tijd uit? Wat kunnen we over de mensen in Baarlo uit die brieven leren? Welke anekdotes zijn er in die brieven te vinden?Interesse? U bent van harte welkom tijdens de presentatie.
N.b. Bestelde boeken kunnen op deze avond meegenomen worden en er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Dus mocht uw interesse gewekt zijn, dan kunt u nog in bezit komen van dit mooie boek. Ben er wel snel bij want op=op.