Cultuurprijs 2021

17-04-2022

Trots, heel trots waren we toen Geert Segers in de laatste ledenvergadering op 15 juli 2021 bekend kon maken, dat de Stichting Historische Werkgroep de Borcht was genomineerd voor de Cultuurprijs Peel en Maas 2021. Gisterenavond waren we supertrots en dankbaar, toen bekend werd gemaakt dat de HWG de Borcht de Cultuurprijs Peel en Maas 2021 ook heeft gewonnen!

Trots omdat we het hele jaar door hard werken aan onze doelstellingen; het beheren, verzamelen en delen van de kennis van de geschiedenis en het erfgoed van Baarlo. Week in week uit zijn we met een groot aantal vrijwilligers daar mee bezig. Blij ook omdat we als geïnteresseerden in geschiedenis en erfgoed wellicht als geen ander weten dat in ons bijna vijftigjarig bestaan velen hebben bijgedragen en gewerkt aan datzelfde ideaal. Op hun activiteiten en werkzaamheden bouwen wij voort.

En als anderen zien, dat de resultaten van al dat werk er mogen zijn, betekenis hebben voor de lokale gemeenschap, dat is dat fijn. Een stimulans om door te gaan met het verzamelen, beheren en delen van kennis over Baarlo. En daarbij steeds weten, dat samenwerking met anderen een kostbaar middel is om vooruit te komen, meer te leren, dan je in je eentje kunt.

Dank aan alle leden en vrijwilligers van de HWG, dank ook aan alle organisatie in en buiten Baarlo met wie we samen mochten werken. En tenslotte een felicitatie aan de andere genomineerden en prijswinnaars van de Cultuurprijs 2020 en 2021, in het bijzonder aan de winnaar van de Cultuurprijs 2020: “Me on stage”.