Fietstoer 800 jaar Baarlo

12-03-2019

Op zondag 7 april 2019 staat er een interessante fietstocht op het programma, waarbij zowel cultuur als natuur in Baarlo centraal staan. De Historische Werkgroep de Borcht en het IVN Baarlo-Maasbree organiseren deze fietstocht in het kader van de viering van 800 jaar Baarlo. Zowel een gids van de Historische Werkgroep alsook een gids van het IVN Baar...lo-Maasbree zullen de tocht begeleiden. De fietstocht brengt ons naar de Markt. We gaan daarna richting kasteel De Berckt en de uitkijktoren in de Romeinenweerd. Vervolgens fietsen we richting de monding van de Kwistbeek nabij het veer en verder richting de stuw en de Roffart. De route wordt daarna vervolgd door de Horsten, langs de Boekenderhof en het silhouet van de familiekapel in het Rayerbos. We keren daarna terug over het schelpenpad en de Staldijk naar de Markt.
Tijdens de tocht maken we enkele tussenstops bij interessante historische plekken en krijg je uitleg over de natuur in de omgeving en de historie van de locatie.

Op zondag 7 april staan twee fietstochten gepland, een in de ochtend en een in de middag. Je kunt kiezen aan welke tocht je wilt deelnemen. De eerste fietstoer start om 10.00 u. op de Markt en de tweede ‘s middags om 14.00 u. bij De Engelbewaarder (Tiendvrij). De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Vanwege de verkeersveiligheid kunnen maximaal 25 mensen deelnemen per tocht.

Wil je deelnemen geef je dan in de week van 1 april op via het emailadres hwg.ivn.fietsexcursie@gmail.com.

Wanneer er een grotere deelname is dan zullen we bekijken of meerdere groepen met gidsbegeleiding kunnen deelnemen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Noteer zondag 7 april alvast in jouw agenda!

Aanmelden dus via: hwg.ivn.fietsexcursie@gmail.com
Nieuwsbericht