Lezing over de gesneuvelde militairen in Baarlo 1940-1945

25-04-2023

Begin mei is traditioneel de tijd dat we herdenken. We staan stil bij de Tweede Wereldoorlog en gedenken allen die vielen.

De Historische Werkgroep de Borcht organiseert op woensdag 3 mei om 19:30 uur in MFC de Engelbewaarder, Tiendvrij 18 in Baarlo, een lezing over de gesneuvelde militairen in Baarlo in de periode 1940-1945.

De spreker op deze avond is Geert Beeks. Als voormalig geschiedenisleraar en als ex-militair heeft hij veel interesse in en kennis van Baarlo in de

Tweede Wereldoorlog, het militaire verloop van de oorlogshandelingen en deed hij veel onderzoek naar militairen die in deze periode in Baarlo sneuvelden.

Voor de pauze besteed hij aandacht aan de periode mei 1940, na de pauze de periode rond de bevrijding van Baarlo in november 1944.

Hij zorgde, op eigen kosten, ervoor, dat op de Baarlose begraafplaats een herdenkingsmonument aan de Maaslinie 1940 werd geplaatst.

Aan de totstandkoming van een monument waarmee de herinnering aan de 18 geallieerden doden levend gehouden zal worden, wordt momenteel hard gewerkt.

De lezing (met pauze inclusief koffie en thee) is voor iedereen toegankelijk. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.