In memoriam Dré Kuijpers

09-10-2021

In korte tijd verliest Historische werkgroep De Borcht twee van haar leden. Dré kwam samen met zijn vrouw Bep de groep versterken toen hij meer tijd kreeg voor zijn liefhebberijen. Als geboren en getogen Baarlonaar lag het Baarlose verleden hem erg aan het hart. Hij kende de verhalen over het verleden en daarom was Dré vaak een vraagbaak.

Toen bij de sloop van de graanhandel aan het begin van de Bong waar tot 1944 De Molen stond de wieken van die molen werden ontdekt was het Dré die ze graag een tweede bestemming wilde geven. De wieken waren gebruikt als balken bij de bouw van de graanhandel kort na de oorlog. Hij kocht de wieken en sloeg ze op. Op veel vergaderingen werd gesproken over die wieken. Helaas was een nieuwe bestemming om diverse redenen niet haalbaar.

Ook bij de jaarlijkse excursies was Dré en zijn vrouw van de partij. Hun interesse in de geschiedenis beperkte zich niet tot Baarlo.

Helaas werd het voor Dré steeds moeilijker om actief te zijn binnen de groep en vaker bezocht alleen Bep de vergaderingen. Met Dré is weer een stukje kennis verdwenen in de mist van de geschiedenis.

Voor zijn vrouw en gezin en voor de werkgroep blijven de goede herinneringen.